Fiberoptisk lys

⭐️ Lag din egen stjernehimmel! ⭐️


Enkelt forklart er fiberoptisk belysning lange fibre som transporterer lys—uten å ta med seg hverken strøm eller varme. Et fiberoptisk system består av fibre og en lysgiver, men man kan også ha endearmatur eller linser koblet til dette. Alle våre stjernehimmler er energibesparende grunnet bruk av LED lysgivere.


Fiberoptisk belysning blir i dag hovedsakelig brukt som dekorasjonsbelysning i både hjem, på kontoret eller på utesteder og spisesteder. Vår erfaring er at stjernehimler blir mest brukt på baderom, soverom og gang, og andre steder hvor man ønsker en stilig effekt av fiberoptisk belysning. Det er også veldig flott å bruke de på barnerom, tenk så koselig å sovne inn under en stjernehimmel på barnerommet!

En fiberoptisk stjernehimmel kan enkelt integreres på steder som i boblebad, dusj, svømmebasseng, mellom glassbyggerstein eller fuger på fliser, i gulv og på tak. De fleste velger å montere den i taket, men vær oppmerksom på at hvis stjernehimmelen skal ettermonteres må man senke taket, men oftest ikke mer enn 1-5 cm. Dersom stjernehimmelen installeres før taket legges trenger man ikke å tenke på det, så her er det en fordel om man kan planlegge dette i forhold til nybygg og oppussing.


Det finnes to måter å installere dette i taket på.

Den ene er nyinstallasjon: Man integrerer stjernehimmelen i taket når man lager et nytt tak. Sørg for å ha en luke slik at man enkelt kan komme til lysgiver eller transformator i tilfelle dette noen gang trengs å sjekkes eller byttes. Dette blir også det peneste alternativet.

Den andre er ettermontering: Stjernehimmel kan også ettermonteres på et eksisterende tak. Du må da lage en plate/kasse der du ønsker stjernene, denne monteres utenpå taket ditt. Monter fibrene som anvist på bildet og sett opp platen/kassen i taket ditt.

Monteringsanvisning:

oppsett av fiberotisk stjernehimmel

Du finner et bra utvalg av fiberoptiske stjernehimler hos designbelysning.no, vår mest populære stjernehimmel er FOL012, 3W LED Stjernehimmel med 165 punkter.

You may also like...

2 Responses

  1. Jean Erik Bjørnskau sier:

    Hei.
    Hvor dyp må en himling være for å montere fiberoptisk stjernehimmel? Vurderer sterkt å gjøre det på et rom på ca 4×4 kvaderatmeter. Lurer på hvor mange lys man bør kjøpe?

    Vennlig hilsen Jean Erik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *